Steun Abaja ba Kristo

Aanmelden nieuwsbrief


ANBI logo

Contact

Stichting vrienden van
Abaja ba Kristo

Bezoekadres:
Jan van Zutphenweg 4
3958 GE Amerongen

Postadres:
Jan van Zutphenweg 4
3958 GE Amerongen
Telefoon: (0343) 723780
Fax: (0343) 723782
E-mail: info@abaja-ba-kristo.nl

 

Na de genocide van 1994 begonnen de zusters met de opvang van weeskinderen. In een dorpje met vijf huizen groeiden de kinderen in gezinsverband op, onder leiding van twee diaconessen per huis.

Adoptiegezinnen
Door overheidsbeleid wonen er sinds april 2016 geen kinderen meer in het weesdorp. Zij zijn ondergebracht bij familieleden of, als die er niet waren, in adoptiegezinnen. De zusters hebben een nazorgprogramma opgezet. Zr. Emilienne is regelmatig op pad om de kinderen te bezoeken die vanuit het weesdorp in families zijn geplaatst. Zij doet dit werk met grote trouw en met veel liefde voor de kinderen.Jean Claude Niyigena 4

Herplaatsing
Gelukkig gaat het met de meeste kinderen goed, maar er zijn ook situaties die om ingrijpen vragen. Bijvoorbeeld als er sprake is van grote armoede of van verwaarlozing. Als een weduwnaar met kinderen een nieuwe vrouw trouwt, die ook kinderen heeft of krijgt, kan het gebeuren dat de kinderen van de man niet de aandacht en liefde krijgen die ze nodig hebben. Soms is het dan nodig zulke kinderen in een ander gezin onder te brengen.

Ondersteuning gaat door
Het is heel fijn dat we door bijdragen van Nederlandse sponsorouders de mogelijkheid hebben de kinderen te blijven ondersteunen zolang het nodig is. Nederlandse sponsorouders geven een bijdrage van € 25,00 per maand om “hun” kind te helpen. Hierdoor kunnen alle kinderen een schoolopleiding volgen of een praktische training krijgen, zodat zij geholpen worden naar zelfstandigheid. Enkele meisjes hebben vorig jaar een naaiopleiding gevolgd en werken nu in een atelier, een jongen heeft voor automonteur geleerd en werkt in een garage.

Jean Baptiste

Uw hulp blijft nodig
Op allerlei manieren gaat de zorg voor weeskinderen verder. Er is nog veel armoede in het gebied waar de zusters wonen, dus hulp blijft nodig! Mocht u hieraan willen bijdragen, dan kunt u dan doen via het fonds “Kleine projecten”.

Lees het interview met zr. Ancille

View the embedded image gallery online at:
https://www.abaja-ba-kristo.nl/weesdorp#sigProId23d32ff3e8

Ja, ik wil meebetalen aan een veilig huis!

View the embedded image gallery online at:
https://www.abaja-ba-kristo.nl/weesdorp#sigProId903287c6e7